Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Καθηγητές του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Τον περασμένο Ιούλιο, εκπαιδευτικοί του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου, επιμορφώθηκαν για μία ολόκληρη εβδομάδα στο Τμήμα Φυσικής του διάσημου Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην Αγγλία.

Σύντομα μέσα από το makissamos blog θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αναλυτικά αφιερώματα και φωτογραφίες από αυτή την αποστολή των εκπαιδευτικών του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου στην Αγγλία


Κάντε ΚΛΙΚ στο «Διαβάστε Περισσότερα» και δείτε το Δελτίο Τύπου του «Μαυρογένειου» Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου.


Δελτίο Τύπου – Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετείχε φέτος το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου. Το πρόγραμμα αφορούσε την εκπαίδευση καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με ειδικότητες Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Πληροφορικοί στην τεχνολογία Ηλεκτρομηχανικών συστημάτων για επιταχυντές και ανιχνευτές  στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά το χρονικό διάστημα 12 έως 18 Ιουλίου.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποτελεί ένα από το κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο με σπουδές σε πολλές ειδικότητες. Το τμήμα Φυσικής στο οποίο και πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση βρίσκεται στην επιτομή της τεχνολογίας και ειδικότερα στο αντικείμενο στο οποίο σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα είχε ως απώτερο σκοπό να εισάγει τους εκπαιδευτικούς του Μαυρογενείου ΕΠΑΛ στον συγκεκριμένο τομέα λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός τεχνικού προσωπικού εργάζεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό ρόλο του τεχνικού σχολείου στην σύγχρονη αγορά εργασίας σχεδιάστηκε αυτό το πρόγραμμα. Ο τελικός στόχος του προγράμματος ήταν να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου γνώσεις γύρω από την τεχνολογία ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων για επιταχυντές και ανιχνευτές.

Υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος ήταν ο Σαμιακής καταγωγής Καθηγητής Εμμανουήλ Τσεσμελής ο οποίος είναι διευθυντής ερευνών στο CERN και παράλληλα επισκέπτης Καθηγητής στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιελάμβανε θεωρητικές διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές στον χώρο με επιστημονικό έργο και μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων, εργαστήρια καθώς και επισκέψεις σε βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο στις οποίες πραγματοποιήθηκαν και προσομοιώσεις (practical demos) για τους καταρτιζόμενους του προγράμματος. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα με την τελετή απονομής των διπλωμάτων.

Σημειώνουμε τέλος ότι οι δαπάνες του εκπαιδευτικού προγράμματος καλύφθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας για κατάρτιση “Erasmus+”.

Η συμμετοχή του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το νομό, μιας και είναι η πρώτη επιστημονική επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε πανεπιστημιακό χώρο του εξωτερικού, θέτοντας τις βάσεις για την συνεχή εξέλιξη και εκσυγχρονισμό των τεχνολογικών τομέων των σχολείων μας προκειμένου να μεταφερθεί στους μαθητές η καλύτερη δυνατή γνώση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.