Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Παράδοση του ‘Λευκώματος’ από τον Δήμαρχο Σάμου στην αποστολή που εκπροσώπησε το νησί στη Νέα Υόρκη

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 σε γνωστή καφετέρια στην πόλη της Σάμου, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δώρισε σε όσους συμμετείχαν με τη Σαμιώτικη αποστολή στη Νέα Υόρκη, ένα λεύκωμα που εκδόθηκε και περιέχει όλο το ιστορικό αυτής της επίσκεψης στην Αμερική.


Εγώ προσωπικά, νοιώθω περήφανος που συμμετείχα στην αποστολή αυτή με την ιδιότητα μου ως εκπαιδευτικός και επιμορφωτής ελληνικών παραδοσιακών χορών καθώς και ερευνητής της παράδοσης του τόπου που γεννήθηκα και ζω.

Το λεύκωμα αυτό που ήδη έχει παραδοθεί και στους Σαμιώτες της ομογένειας αποτελεί παρακαταθήκη για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, ως ένα κομμάτι της ιστορίας που θα κοσμεί τις βιβλιοθήκες μας και θα μας θυμίζει τις στιγμές που βρεθήκαμε κοντά στους συντοπίτες μας, που ζουν τόσο μακριά αλλά πάντα στην καρδιά τους έχουν το νησί μας.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναπολήσαμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τους Σαμιώτες και τους Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης, ενώ σε σύντομο αφιέρωμα μέσα από το makissamos blog θα μάθετε λεπτομέρειες για τους στόχους και τα σχέδια της ‘Σαμιώτικης Ομάδας Παράδοσης’ του Δήμου Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.