Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Σμύρνη και τα Μικρασιατικά παράλια

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου από την επίσκεψη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Σμύρνη και τα Μικρασιατικά παράλια:


 Υλοποιήθηκε η πρώτη δράση εκτός συνόρων του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, με την 3ήμερη επίσκεψη στη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, από την Πρωτομαγιά μέχρι και τις 3 Μαΐου 2015.

Περισσότερα από εκατό μέλη και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στη Σμύρνη, για γνωριμία με την πόλη όπου η ιστορία της είναι γνωστή σε όλους.

Ομάδα εργασίας μελών του ΧΟΡ.Ο.Σ επισκέφθηκε σημεία στα οποία το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχούσε, είτε μέσα από επιβλητικά Σμυρναίικα αρχοντικά σπίτια, είτε από τα απομεινάρια Ελληνικών εκκλησιών και κτηρίων.

Συγκινητική θεωρείται η επίσκεψη στο Κορδελιό, περιοχή όπου το Ελληνικό στοιχείο είναι πιο έντονο, περπατώντας στα παραδοσιακά Ελληνικά σοκάκια και τις οικίες, που σώζονται ακόμα μέχρι και σήμερα.

Η επίσκεψη στη Σμύρνη είχε και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αφού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θέαμα πολλών ειδών χορού, μοντέρνου αλλά και παραδοσιακού.

Την τρίτη ημέρα αρκετοί εκδρομείς πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Έφεσο, έναν από τους πιο σημαντικούς Ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους, ο οποίος βρίσκεται στα παράλια της Μικράς Ασίας, για να θυμίζει στους παλιούς και να μαθαίνουν οι νεότεροι την ιστορία της περιοχής αλλά και του έθνους μας.

Άξια συγχαρητηρίων ήταν η συμβολή των δύο πρωτεργατών του Χορευτικού Ομίλου – ΧΟΡ.Ο.Σ, του Προέδρου Φίλιππου Πυργιώτη και του Αντιπροέδρου Ευθύμιου (Μάκη) Ευαγγέλου, οι οποίοι βοήθησαν στην οργάνωση της εκδρομής, έδιναν στους συμμετέχοντες κάθε πληροφορία που χρειαζόντουσαν, αλλά και που συντόνιζαν την επίσκεψη γενικότερα, σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού ‘Icariada Travel’.

Να σημειωθεί ότι η πολύ χαμηλή τιμή για τη συμμετοχή στη δράση αυτή, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να εξερευνήσουν τη Σμύρνη, να επισκεφθούν την Έφεσο, αλλά και να έχουν ελευθερία επιλογών στη ψυχαγωγία και τον χρόνο τους.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θεωρεί πολύ σημαντική την υλοποίηση αυτής της επίσκεψης στη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, γιατί μέσα από την καταγραφή η οποία έγινε, παρουσιάζεται το Ελληνικό στοιχείο της περιοχής το οποίο μένει ζωντανό μέχρι και σήμερα, και το οποίο δεν θα πρέπει να σβήσει ποτέ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην τριήμερη επίσκεψη στη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Εκ του Δ.Σ.
                                           του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.