Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στη Χώρα Σάμου

Μια καλή φίλη από τη Χώρα Σάμου, μου έστειλε τις παρακάτω πληροφορίες (την ευχαριστώ θερμά), σχετικές με τους εορτασμούς που εθιμοτυπικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνονται ανήμερα του Ευαγγελισμού στο χωριό.


 Στη Χώρα Σάμου γιορτάζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιατί το ένα κλίτος της είναι Βαγγελίστρα. Μετά το πέρα της λειτουργίας τα παιδιά του δημοτικού σχολείο σε παράταξη συνοδεύουν την περιφορά της εικόνας στο χωριό περνώντας από την Πλατεία της Μισακής, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής για την δοξολογία του εορτασμού της ημέρας, όπου εκφωνείται και ο πανηγυρικός λόγος από δασκάλα του Δημοτικού.


 Στη συνέχεια από την περιοχή ‘Συνάντηση’ ξεκινά η παρέλαση από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, του Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Ειρήνη’, μέχρι το Δημοτικό Σχολείο.





 Ακολουθεί η κατάθεση  στεφάνων από τις αρχές και τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.





 Φέτος πετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, οι μικροί χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Ειρήνη’ χάρισαν σε όλους υπέροχες στιγμές με χορούς από τη Σάμο.










 Υ.Γ. Ένοιωσα ιδιαίτερη χαρά και τιμή που για πρώτη φορά παρευρέθηκα στους εορτασμούς του χωριού της μητέρας μου, και που τιμήσαμε χορευτικά τις υπέροχες εκδηλώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.