Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το project του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου με πρόγραμμα για το Άνω Βαθύ

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, μαθητές και εκπαιδευτικοί του μαθήματος ‘Ερευνητική Εργασία – Project’ της Α’ τάξης, επισκεφθήκαμε το Άνω Βαθύ στο πλαίσιο εργασίας που υλοποιούμε με θέμα την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού.


Οι μαθητές που κατοικούν στο Άνω Βαθύ ανέλαβαν τον ρόλο των ξεναγών, για να γνωρίσει η ομάδα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του χωριού, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί οδηγός που θα τα αναδεικνύει.


Σε προηγούμενη επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει στο Άνω Βαθύ, μας υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας και εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Βαρούμας, ο οποίος μας καλωσόρισε στο χωριό, μας μίλησε για τα σημεία που έχουν ενδιαφέρον και που θα πρέπει να επισκεφθούμε, ενώ έδωσε στους μαθητές έντυπο υλικό και τουριστικούς οδηγούς που υπάρχουν στην κοινότητα και οι οποίοι θα φανούν χρήσιμοι στην υλοποίηση της εργασίας.


Με πολύ ενδιαφέρον περιηγηθήκαμε στα παραδοσιακά δρομάκια του οικισμού, και οι μαθητές φωτογράφισαν μνημεία, εκκλησίες, αλλά και πανέμορφα σημεία, τα οποία στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν στον οδηγό που θα δημιουργηθεί.


Μέσα από αυτές τις διδακτικές επισκέψεις το σχολειό μας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσουμε έρευνα απευθείας στο πεδίο ενδιαφέροντος. Η τελική εργασία του μαθήματος μας θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Βαρούμα για τη θερμή υποδοχή του και την πολύτιμη βοήθεια του στο πλαίσιο της εργασίας μας για τον παραδοσιακό οικισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.