Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Στιγμιότυπα από το πανηγύρι της Βαγγελίστρας στον Βράχο (Άνω Βαθύ). Το έθιμο της πατροπαράδοτης γιορτής

Για μία ακόμη χρονιά πλήθος πιστών προσήλθε να ανάψει κερί και να τιμήσει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στο εξωκλήσι της Ευαγγελίστριας (Βαγγελίστρας) στη γειτονιά ‘Βράχος’, του ψηλότερου σημείου στο παραδοσιακό Άνω Βαθύ.


Το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαρτίου και μετά το πέρας του Εσπερινού και των Χαιρετισμών, οι γυναίκες που φροντίζουν και συντηρούν την εκκλησία προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.





Ανάμεσα στους δεκάδες πιστούς, τίμησαν με την παρουσία τους τη χάρη της Παναγίας ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Χρήστος Σεβαστάκης, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος και νυν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ΄Καπετάν Λαχανάς’ κ. Μανώλης Φρατζής, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Ανατροπή’ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, και το μέλος της ‘Ανατροπής’ κ. Στέλιος Βακράς, ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ κ. Φίλιππος Πυργιώτης και η γραμματέας του ΧΟΡ.Ο.Σ κα Κατερίνα Βακρά, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αβραμίδης και άλλοι πολλοί που θα με συγχωρέσουν αν τους έχω ξεχάσει.

Για όσους έλαμψαν με την απουσία τους.. τα σχόλια δικά σας!!!




Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 25η Μαρτίου 2017 και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν δύο καζάνια πατροπαράδοτη γιορτή, την οποία επιμελήθηκαν οι οικογένειες Χρήστου Ευαγγέλου και Εμμανουήλ Πέτρου, ενώ αισιόδοξο είναι το γεγονός πως νέα παιδιά βοήθησαν στο ανακάτεμα της γιορτής μαθαίνοντας σιγά σιγά την τέχνη της. 






Αξίζει να σημειωθεί πως η Βαγγελίστρα αποτελεί στολίδι του Άνω Βαθέος χάρη στην εθελοντική προσφορά πιστών και των ανθρώπων που τη φροντίζουν και τη συντηρούν. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Και του χρόνου με υγεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.