Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Υδρορομπότ από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου!! Δεν υπάρχουν λόγια για το αξιέπαινο αυτό δημιούργημα

Πρόγραμμα ‘Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’ στο πλαίσιο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου υλοποιεί ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Βασίλης Μπαρέκος με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου.


Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Κατασκευή απλού υποβρυχίου οχήματος για την εξερεύνηση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής μας» και συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του 2ου Γυμνασίου Σάμου, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να κατασκευάσουν (χωρίς δική τους οικονομική επιβάρυνση) το Hydrobot, ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV – Remotely Operated Vehicle).

Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη χρήση τεχνικών & εργαλείων και συνδυάζουν πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, διακόπτες, μπαταρία κλπ. με την βοήθεια απλών οδηγιών.

Στη συνέχεια οι μαθητές με την καθοδήγηση πάντα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού γνωρίζουν τον μικροελεγκτή Arduino, τον τρόπο προγραμματισμού του και τη διασύνδεσή του με αισθητήρες με απώτερο σκοπό το υποβρύχιο να χρησιμοποιηθεί για την εξερευνήσουν το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας.

Η ιδέα του Hydrobot βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα SeaPerch το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003.


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο συνάδελφο εκπαιδευτικό και τους μαθητές του σχολείου μας για αυτό το επίτευγμα τους, καθώς και στη διεύθυνση και υποδιεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Σάμου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων που στηρίζουν τέτοιες αξιέπαινες δράσεις.

Σύντομα θα έχουμε και άλλα αφιερώματα στην εξέλιξη των εργασιών στο θέμα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.