Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ με θέμα τη Σάμο

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ για τη συμμετοχή του στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ με θέμα τη Σάμο:


 Το δικό του στίγμα έδωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, συμμετέχοντας στα γυρίσματα για ντοκιμαντέρ με θέμα τη Σάμο, που εκπονήθηκαν από το συνεργείο του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού Βασίλη Κατερινόπουλου - μέλος της EDN European Documentary Network, της ida Documentary org-international documentary Association και του drtp Documentary and Reality television Production.


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συμμετείχε σε δραματοποιημένη αναπαράσταση της συγκομιδής του σαμιακού μοσχάτου σταφυλιού, σε επιμέλεια του εκπαιδευτικού Ευθύμιου Ευαγγέλου και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Κατερινόπουλου.


Ο πρόεδρος και μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ, σε αμπέλι δίπλα στην κολώνα της Θεάς Ήρας του Ηραίου, αποτύπωσαν εικόνες του παρελθόντος από τον τρύγο, ενώ η χορεύτρια Βασιλική Πούλου τραγούδησε στίχους από το παλιό παραδοσιακό σαμιώτικο τραγούδι με τίτλο ‘αμπέλι μου πλατύφυλλο’. 


Το ντοκιμαντέρ με θέμα τη Σάμο, θα αποτελέσει την Ελληνική συμμετοχή για το 2015-2016 σε διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης και όχι μόνο, προβάλλοντας τους κυριότερους άξονες ιστορικής, γεωφυσικής, τουριστικής και πολιτιστικής-πολιτισμικής ανάπτυξης του νησιού.


Ο ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου και τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο για τη πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και τον κ. Καραβοκυρό για την παραχώρηση του αμπελιού.

Με τη συμμετοχή αυτή ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, εμπλουτίζει τις δράσεις του, με σκοπό τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σάμου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Πυργιώτης Φίλιππος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.